Méregtelenítés


Prezor - Nyomásterápia
A nyomásterápia egy olyan széles körben használt gyógyászati módszer, melyet a szépségipar, a fizioterápia, a szépségápolástan, az onkológia és az értan területén az ér- és nyiroködémák leszívására és csökkentésére használnak. Aktiválja a keringést (ér és nyirok), stimulálva a szövetközi folyadékok újrafelszívódását és a szervi szűrők irányába történő váladék-kivezetést.

A készülék egy olyan kompresszort tartalmaz, mely bepumpálja a levegőt a csizmákba vagy a pneumatikus ujjakba, ahol a kezelésre váró végtag vagy végtagok vannak. Ezek a tartozékok rekeszesen kettős falúak, ahol minden egyes rekesz külön-külön felfújható - ezzel lehetővé téve a megfelelő végtag kezelését az összehangolt centripetális nyomás alkalmazásával.

A nyomásterápia élettani hatásai
- A nyomásterápia elősegíti a szövetközi folyadék és a visszamaradt toxinok (méreganyagok) újbóli felszívását.
- Stimulálja a vénás és nyirokrendszeri felszívódást a szervi szűrők felé.
- Növeli a szövetek rugalmasságát, és visszaállítja azok életképességét.
- A nyirokedények lecsapolása előtt megszünteti a nyirokcsomók akadályoztatását.
- A nyomásterápia fájdalomcsillapító és relaxációs hatást gyakorol az idegrostok összehúzódását eredményező ödéma felszívásával.

A nyomásterápia a folyadékot a vérerekbe tereli, ezzel növelve a keringő folyadék volumenét és az artériás nyomást. Ebben az értelemben a mintegy 20 Hgmm-ig történő vérnyomás-emelkedés a következő nyomásterápiás szakaszok alkalmazása után jelentkezhet - bár általánosan megfigyelhetők a csökkenő nyomás paradox helyzetei, valószínűleg a paraszimpatikus idegrendszerre ható relaxáló és stimuláló hatásoknak köszönhetően.

Bármilyen emelkedés az artériás nyomásban azonban csak ideiglenes. A test számos olyan szabályozó mechanizmussal rendelkezik, ami lehetővé teszi a vérnyomás szintjének a normális értékek közé való visszaállítását. Ebből következik, hogy egy egészséges ember semmilyen kockázatnak nincs kitéve. Azonban nem ez a helyzet azon egyéneknél akik olyan elégtelenségekben szenvednek (vese- vagy szívelégtelenség stb.) amely bonyolítja a nyomás szabályozását vagy komoly hipertóniás (a vérnyomás emelkedése - még ha csak pillanatnyi is - komoly kockázatokat jelenet a magas vérnyomású embereknél) esetekben. Mindezek a körülmények ellenjavallatként szolgálnak a nyomásterápia alkalmazására.

Javallatok
- az ér- és nyirokrendszer stimulálása,
- a normális vénás vérkeringés fenntartása,
- a fentebb felsorolt tünetek (elnehezült lábak, fáradt lábak, ödéma, folyadék-visszatartás stb.) ismeretében a visszértágulat megelőzése,
- nyiroködéma és vénás ödéma kezelése,
- műtét utáni ödémák (emlőeltávolítás utáni nyirokcsomó-duzzanat stb.),
- poszt-traumatikus ödéma,
- cellulitisz,
- elhízáskezelés,
- a szövettápláló funkció javítása és a bőr rugalmasságának visszaállítása,
- szülés utáni kezelés,
- ágyhoz kötött betegek esetében a trombózis megelőzése,
- idegrendszeri megbetegedések (féloldali bénulás, kétoldali végtagbénulás),
- izomsorvadás,
- relaxáció (a normális keringés nem közvetlenül stimulált, ezért javítja az általános közérzetet),
- esztétikai célú műtéteket követően segíti a terület normális keringésének a visszaállítását, főleg zsírleszívás és hidro-zsíroldás után,
- a szervezet általános méregtelenítése,
- gyenge perifériás keringés esetén.